Nuggets inleder 2 raka segrar

NBA ordinarie säsongsmatcher fortsätter. Miami Heat sitter hemma och inledde utmaningen av No. 1 Denver Nuggets i väst. De två lagen tävlade hårt under hela matchen. Nuggets stod emot Heats motattack i sista stund. Till slut slog de Heat med 112-108 i bortamatchen, inledde två raka segrar och avslutade motståndarens tre raka segrar.

I början av den första kvarten tog Heat ledningen i att plocka upp bollen, och Struth slog en trepoängare och laget tog ledningen. Heat sprängde 10-0 i mitten och fick ett tvåsiffrigt övertag i den sista perioden och avslutade den första kvarten med en ledning på 36-27. Under andra kvartalet av tävlingen gjorde Nuggets 10 poäng i rad för att passera poängen. Poängen mellan de två lagen var knapp. Nuggets avslutade första halvlek med en ledning på 65-62.

I andra halvlek bytte de sida och slogs igen. Nuggets spelade små klimax för att utöka poängen då och då, och fick också ett 10-poängsförsprång i den sista perioden och ledde med 89-83 in i den sista kvarten. I den sista avgörande striden gjorde Heat 7 poäng i rad för att ta upp till 1 poängs skillnad, men Nuggets behöll sin svaga ledning till slutet och gick in i sista minuten med en 4-poängs ledning. -108 slog Heat med nöd och näppe för att avsluta sin motståndares tre-game vinstsvit.

I hela matchen gjorde Nuggets-spelaren Jokic 27 poäng; Heatspelaren Butler gjorde 24 poäng. I slutet av spelet slog Nuggets Heat med 112-108. Nuggets presterade bättre än Heat i båda ändarna av anfall och försvar, och tog initiativet på banan. Speciellt Nuggets-spelaren Jokic presterade väldigt bra och gjorde högsta poängen i laget. Med hans hjälp vann Nuggets till slut. Å andra sidan, för Heat, var deras prestationer inte lika bra som Nuggets, och deras offensiva och defensiva prestationer var fortfarande något sämre. Även om Butler gjorde 24 poäng, misslyckades de med att leda laget för att besegra Nuggets.