Kings rally besegrar Oilers i OT i spel 1 i västra första omgången

Alex Iafallo gjorde mål vid 9:19 av övertid och Los Angeles Kings vann med 4-3 mot Edmonton Oilers i match 1 i Western Conference First Round på Rogers Place på måndagen.

Iafallo vann i powerplay med en en-timer från mellan tekningscirklarna efter en framspelning från Viktor Arvidsson. 3-3 kom till genom Kopitar i powerplay med 17 sekunder kvar av den tredje perioden. När Joonas Korpisalo drogs ut för en extra anfallare gjorde Kopitar mål på en retur framåt efter att Stuart Skinner gjort en första räddning mot Phillip Danault.Kopitar hade också tre assist och Kempe gjorde två mål i tredje för Los Angeles, som är tredje bästa i Pacific Division. Korpisalo gjorde 37 räddningar.Maillot Edmonton Oilers 2023

Leon Draisaitl gjorde två mål och Evan Bouchard gjorde mål för Edmonton, som är nummer två i Pacific Division. Skinner gjorde 31 räddningar i sin debut i Stanley Cup-slutspelet efter att ha lett NHL-rookies i segrar under den ordinarie säsongen (29) Oilers forward Derek Ryan fick ett mål bortdömt vid 1:54 av förlängningen när hans klubba var ovanför ribban vid en omdirigering av Ryan McLeods skott.Maillot hockey pas cher

Kempe reducerade till 2-1 bara 52 sekunder in i tredje perioden med ett backhandskott från mellan cirklarna, men Draisaitl gjorde sitt andra mål för matchen efter 8:46 på en lös puck framför mål och gav Edmonton en 3-1-ledning. Kempe gjorde återigen mål för att reducera till 3-2 efter 11:23 med ett handledsskott från högercirkeln. Kopitar hade den sekundära assist.

Draisaitl gav Oilers ledningen med 1-0 vid 6:57 i den första perioden med ett skott från insidan av vänstercirkeln, och Bouchard gjorde 2-0 vid 12:31 med ett snäppskott från slottet under ett 5 mot 3 power play.